Burdur bucak’ın neyi meşhur?
Salep’in Tarihi Bildiğiniz gibi Türkiye’nin en iyi salebi Burdur Bucak’tan geliyor.” Bu sözler Bucak Salep’i meşhur etti. Bucak salebi kelimeleri artık birlikte anılıyor. Bucak belediyesi bunu salebi tanıtmak için bir fırsat olarak gördü.
Burdur’da en çok ne yetişir?
Üretimde tahıllar ve yem bitkileri ön plandadır, bunu endüstriyel bitkiler takip eder. Ülke üretiminin %4’ünü oluşturan İnsuyu bölgesinin yeşil fasulye üretimi, Türkiye üretiminde 8. sırada yer almaktadır.
Burdur bucakta ne var?
Bucak ilçesi sınırları içerisinde bulunan Sia, Kremna, Milyas, Kodrula ve Komama antik kent kalıntıları, Susuz Kervansarayı ve İncirhan Kervansarayı günümüze kadar ulaşmış tarihi eserlerden bazılarıdır. Bucak, Antalya yolu üzerinde yer almakta olup Burdur’un en büyük ilçesidir. Güncel nüfusu 66156’dır.
Burdur’un geçim kaynağı nedir?
Ekonomisi büyük ölçüde tarım ve hayvancılığa dayanan Burdur, son yıllarda mermer ve doğal taş sektöründe önemli ilerlemeler kaydetmiştir. İlimizin ekonomisinin yüzde 40’ını süt üretimi ve buna bağlı bitkisel üretime dayalı hayvancılık oluşturmaktadır.
Bucakta ne yetişir?
Bucak’ta seracılık: Başlıca yetiştirilen ürünler domates olmakla birlikte salatalık, kabak, marul, biber, patlıcan, ıspanak ve çilek de yetiştirilmektedir. Seracılık ilçemizin ekonomisine önemli katkı sağlamaktadır.
Burdur kışın soğuk mu?
İlin iklimi genelde kışları soğuk ve yağışlı, yazları ise sıcak ve kuraktır.
Burdur hangi ilden ayrıldı?
1839 Tanzimat hareketinden sonra Burdur, Kütahya Vilayetinden ayrılarak Konya Vilayeti Isparta Valiliğine bağlanmıştır. Bu bağımlılık 1850 yılına kadar sürmüştür. Daha sonra özellikle Saden’in oğlu Hacı İsmail Ağa, Burdur’u sancak yapmaya çalışmışlar ve 1872 yılında Burdur sancak olmuştur.
Burdur Bucak hangi boydan?
Bucak ilçe merkezi üç dağın arasında kurulmuştur. Yerleşimin bir kısmı ilmen bitkileriyle kaplı olduğundan; ilçe halk arasında “İlmeli Bucak” olarak bilinirdi. Bu bölgeye yerleşen halk Oğuz boyuna mensup olduğundan, “Oğuzhan Köyü” olarak da anılırdı.
Bucak pazarı hangi gün?
* Bu kapsamda Perşembe günü Hacı Ömer Ağa Camii karşısındaki açık alanda (eski Perşembe pazarının kurulduğu açık alan), Pazar günleri Pazar pazarının kurulduğu açık alanda ve Cumartesi günü Alaattin mahallesindeki pazar yerinde Bucak Halk Pazarı kurulacaktır.
Bucakta zeytin yetişir mi?
Burdur İli Zeytin Yetiştiriciliği Projesi kapsamında Bucak İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından 130 çiftçiye 9’unculuk ödülü verildi.
Burdur’un eski adı nedir?
Türklerin, antik çağda Pisidya olarak adlandırılan Burdur bölgesine gelişi, 1071 Malazgirt zaferine dayanır. Günümüzdeki Burdur toprakları, 1391 yılında Yıldırım Beyazıt tarafından Osmanlı topraklarına katılmış, 1872 yılında Burdur Sancağı kurulmuştur.
Burdur’un bitki örtüsü nedir?
Alanın yaklaşık %40’ı orman, %30’u ekilebilir arazi ve %10’u çayır ve meradır. Hayvan varlığına gelince, geyik, vaşak, tavşan, porsuk, kurt, tilki, çakal ve domuz gibi yabani hayvanlar vardır.
Burdur’da ne üretilir?
Şeker pancarı, anason, gül, lavanta, rezene, kişniş, buğday, arpa, çavdar, mısır, nohut, soğan, patates, haşhaş tohumu, ceviz, incir ve domates yetiştirilen Burdur’da meyvecilik, bağcılık, meyve bahçesi ve sebzecilik gelişmiştir.
Bucak hangi yemeği meşhur?
Ancak birçok köy hala geleneksel yemek kültürünü sürdürüyor. Bucak halkının kış aylarında ve Ramazan ayında vazgeçilmez çorbası “Tarhana”dır.
Burdur’un yiyecek olarak neyi meşhur?
Burdur’un meşhur yemekleri: Testi Kebabı, Burdur Şiş, Çektirme, Ceylan Böreği, Peynirli Pide, Erik Böreği, Sac Kebabı, Mısır Böreği.
Burdur’un neyi meşhur hediyelik?
Burdur ziyaretinizde almadan ayrılmamanız gereken hediyelikler şunlardır: bakır çaydanlık, kahve cezvesi, ceviz ezmesi, ibecik kumaşı, basma kumaşlar ve ibecik bebekleri. Burdur’da önemli geleneklerden biri olan bakırcılık, bakır çaydanlık ürünlerini de beraberinde getirmiştir. Süs olarak kullanılır.
Burdur’un neyi meşhur gezilecek?
Burdur’da Gezilecek YerlerSalda Gölüİnsuyu Mağarasıİncir HanıKremna Antik KentiBurdur Kent OrmanıBurdur Arkeoloji MüzesiSagalassos Antik KentiDoğa Tarihi MüzesiDiğer makaleler…