İçeriğe geç

Ser Verip Sır Vermeyen Ne Demek

Ser verip de sır vermemek ne demek?

[1] Ne olursa olsun sırrını ifşa etmemek. [2] Çok ketum olmak. Kendisine verilen sırrı çok iyi sakladı.

Ser verip de sır vermemek ne demek?

Sırları açıklamamak BEYANNAME AÇIKLAMASI Dürüst, güvenilir, ketum olmak; sırrını, ne kadar zor olursa olsun, hiç kimseye söylememek.

Ser çıkar sır çıkmaz ne demek?

Sırları ifşa etmeyin BİLDİRİMİN AÇIKLAMASI Dürüst, güvenilir, ihtiyatlı olmak; sırrınızı ne kadar zor olursa olsun kimseye söylememek. “Bu ordunun sırları ifşa edecek ve ifşa etmeyecek cesur adamlara ihtiyacı var.”

Ser çıkar sır çıkmaz ne demek?

[1] Ne olursa olsun sırrını ifşa etmemek. [2] Çok ketum olmak. Kendisine verilen sırrı çok iyi sakladı.

Akıl sır vermemek ne demek?

[1] Bir işin doğasını ve gizli yönlerini anlayamamak.

Sır edilmek ne demek?

Anlaşılmaz bir şekilde kayboluyor.

Sır sahibi ne demek?

Sır saklayan, yani sır tutan kişi, güvenilebilen kişidir. Ya kendi sırrını saklayabilir ya da başkasının sırrını.

Sır kelimesi ne anlama gelir?

Sır kelimesi tasavvufta iki anlamda kullanılır: “Yalnız Allah’a veya birkaç kişiye ait olan özel bilgi” ve “Ruhun bir idrak seviyesi”.

Çingeneler aç kalınca eski düğünlerden bahsederler ne demek?

“Çingeneler açken eski düğünlerden bahseder” şeklindeki popüler ifade, zor zamanlarda insanların geçmişin güzel anılarını hatırlayarak moral bulmaya çalıştıklarını ifade eder. Bu ifade, geçmişten güzel anıları hatırlamanın, olumsuz koşullarda bile insanlara rahatlık ve umut verebileceğini açıklar.

Sır kime verilir?

Bir şövalyenin veya baronetin eşine Lady olarak hitap edilir. Modern zamanların sonlarından bu yana, “Sir”, “Mr. and Miss” gibi hitap biçimlerine ek olarak, yüksek sosyal statüye veya askeri rütbeye sahip kişilere saygılı bir şekilde hitap etmek için kullanılmıştır.

Küheylan at yemin arttırır ne demek?

“At yemini yükseltir” popüler ifadesi, değerli ve nitelikli varlıkların veya insanların daha fazla ilgi ve dikkat gerektirdiğini ifade eder. Bu deyim, özel yeteneklere veya niteliklere sahip kişilerin sıradan insanlardan daha fazla ilgi ve özenle desteklenmesi gerektiği anlamına gelir.

Sır olan şey nedir?

Sözlüklerde gizem, “varlığı veya bazı yönleri ortaya çıkarılmayacak olan, gizli kalan, sır olarak saklanan şey” ve “aklın erişemediği, açıklanamayan, çözülemeyen şey, esrar, sır” olarak tanımlanıyor.

Şer kişi ne demek?

Kötü veya fena, kötü davranış, düşünceler, bencillik ve kötü işler birçok din ve kültürde tanımlanmıştır. “Kötü” kelimesi sıklıkla “iyi” kelimesiyle (nezaket, karşılığında hiçbir şey beklemeden bir şey yapmak) karşılaştırmalı ve zıt anlamlı olarak kullanılır.

Sır kavramı nedir?

Türk Dil Kurumu Sözlüğünde “sır” kelimesi “varlığı veya bazı yönleri ortaya çıkarılmaya yazgılı olmayan, gizli kalan ve saklanan şey” olarak tanımlanmaktadır[2].

Sır kelimesi ne anlama gelir?

Sır kelimesi tasavvufta iki anlamda kullanılır: “Yalnız Allah’a veya birkaç kişiye ait olan özel bilgi” ve “Ruhun bir idrak seviyesi”.

Sır tutmamak ne anlama gelir?

Bir sırrı ifşa etmemek, kimseye söylememek.

Sır küpü ne demektir?

“Sır Bardağı” DEYİMİNİN AÇIKLAMASI: Çok şey bilen, çok şey bildiği halde bunu kimseye söylemeyen kişi.

Sırra ermek deyim mi?

“Zihni anlamak” ifadesi ne anlama geliyor? Türkçede “zihni anlamak” ifadesi bir konuyu veya durumu anlamak, kavramak veya farkına varmak anlamına gelir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Sevgide Sadakat Ne Demek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir