İçeriğe geç

Bir Şeye Eğilimli Olmak Ne Demek

Eğilimli olmak ne demek?

Bir şeye karşı istek duymak, meyletmek.

Bir şeye duyulan eğilim Arzu ne demek?

Coşku, bir şeye karşı duyulan istek veya eğilim anlamına gelir.

Eğilim ne anlama gelir?

Düzenleme; Bir insanın yeteneklerini, niyet, duyarlılık, hazır bulunuşluk ve değerlendirme unsurlarına uygun olarak gerekli durumlarda nasıl kullandığına ilişkin zihinsel örüntüleri ifade eder.

Eğilim ne ne demek?

“Eğilim” kelimesinin anlamı, bir işi yapmaya veya bir şeyi sevmeye yönelik içsel bir eğilim olarak verilir. Eğilim ne anlama gelir? Eğilim, bir şeyi sevmeye veya yapmaya içsel olarak eğilimli olma hissi veya eylemidir. Ayrıca belirli durumlara odaklanma sezgisiyle de ifade edilir.

Herhangi bir şey duruma karşı duyulan arzuya ne denir?

Ruhun şiddetli arzusu, tutkusu, şehveti, cinsel ihtiyaçla uyarılan arzu.

Arzulu insan ne demek?

Arzu, bir şeyi istemek anlamına gelir. Bir şeyi istemek, onu gerçekleştirmek için güçlü bir dürtüye sahip olmak anlamına gelir. Arzular kişilik yapısına göre değişir. Bir kişi arzusunu gerçekleştirmek için ihtiyaç duyduğuna inandığı değerleri ister.

Duygusal arzu ne demek?

Arzu daha çok anlık bir duyguyken, aşk daha geniş bir duygudur ve zamanla gelişen bir bağlılık duygusudur. Arzu daha çok benmerkezliyken, aşk diğer kişinin ihtiyaçlarını da hesaba katar.

Eğilimin kökü nedir?

Eğilim – Nişanyan Sözlüğü. Türkçe tend- fiilinden Yeni Türkçe +Im ekiyle türemiştir.

Bilişsel eğilimler nelerdir?

Bilişsel önyargı veya bilişsel önyargı, uygunsuz olabilecek diğer insanlar ve durumlar hakkında sonuçları çarpıtmak için kullanılan bir kalıptır. Bireyler, emrindeki mevcut girdilerin bir sonucu olarak kendi nesnel sosyal gerçekliklerini yaratırlar.

Tetikçi demek ne demek?

İnsanları öldürmek için para alan kişi.

Tarihte eğilim ne demektir?

Tarihin kendine özgü yasaları, belirli kalıpları vardır. Bunlara trend denir. Trendler, tarihi açıklamamızı ve gelecek hakkında tahminlerde bulunmamızı sağlar.

Eğilimin ingilizcesi ne?

“Tendency” teriminin İngilizce-Türkçe Sözlükteki anlamları: 90 sonuçKategoriİngilizce2Genel kullanımTendency i.Sürdürülebilir ürünlere doğru genel bir eğilim var. Sürdürülebilir ürünlere doğru genel bir eğilim var. Daha fazla ifade3Genel kullanımTendency i.

Tesirli olmak nedir?

Etkilemek, etkilemek ve etkilemek anlamında kullanılır. Aynı zamanda “etkili” terimi, bilimsel açıdan uygulanan bir tedavi yönteminin etkisini temsil etmek için kullanılır.

Eğimli yol ne demek?

Birbirini takip eden virajlı bir yolun olacağını ve ilkinin sol tarafta olduğunu belirtir. Öncelikle yavaşlamalı ve diğer trafik işaretlerine ve sinyallerine dikkat etmelisiniz. Tehlikeli kabul edilen eğimli yollarda tehlikeli yokuş inişleri ve tehlikeli yokuş çıkışları için trafik işaretleri vardır.

Çekici olmak ne demek?

Fiziksel çekicilik, bir kişinin fiziksel özelliklerinin estetik olarak güzel olarak tanımlandığı durumdur. Fiziksel çekicilik, bir kişinin fiziksel özelliklerinin estetik olarak güzel olarak tanımlandığı durumdur. Bu terim genellikle cinsel çekicilik veya arzu edilirlik anlamına gelir.

Gerçeği ne demektir?

Gerçeklik veya hakikat, günlük terimlerle, “var olan her şey” anlamına gelir. Bilim, din ve felsefede farklı anlamları vardır. Düşünceden bağımsız olarak, uzay ve zamanı işgal eden her şey gerçektir. Her şeyin gerçekliği, insan zihninden bağımsız olarak var olmasıdır.

Tesirli olmak nedir?

Etkilemek, etkilemek ve etkilemek anlamında kullanılır. Aynı zamanda “etkili” terimi, bilimsel açıdan uygulanan bir tedavi yönteminin etkisini temsil etmek için kullanılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir